”De får mig att koppla bort allt annat”

Vi på Bredaryd Ekonomipartner vill att ni ska få en djupare insikt i vilka personer som finns bakom företaget. Något som säger mycket om ens personlighet är vad man älskar här i livet. Det kan vara djur, en sport eller en förening man brinner för.

Emelie Grändevall, auktoriserad redovisningskonsult hos oss älskar sina hundar. Hon har jobbat på BEP sedan januari 2017, och var då Minela och Kristinas första medarbetare.

Min stora passion i livet förutom mitt jobb är mina hundar. Jag önskade mig en hund som liten, men fick aldrig någon. Därför skaffade jag egen hund så fort jag flyttade hemifrån – Bonnie.

När Bonnie var valp började jag träna henne och vi deltog i flera tävlingar ihop. Efter det blev jag helt fast i hundträningen och allt som hade med det att göra. Det gav mig egentid och hjälpte mig att rensa huvudet från andra tankar. Tränar man hundar måste man hela tiden vara närvarande och fokuserad på det man gör i träningen. Det finns inte utrymme för att ha tankarna någon annanstans eftersom hundarna märker det direkt och blir själva ofokuserade. Även om inte Bonnie finns kvar så har jag fortsatt med hundträningen. Idag har jag två hundar, Freja och Elsa.

Elsa är den yngsta av hundarna, en Australian Shepherd och bara två år gammal. Med henne tränar jag mestadels lydnad och spårning. Freja, min äldsta hund är numera pensionär och därför tränar jag bara henne för att hon tycker det är kul. Hon har på senare tid mer gått och blivit min dotters träningskompis.

Förutom själva träningen älskar jag hundarna för deras fantastiska sällskap. De får mig att komma ut i naturen oavsett väder och de gör mig alltid på bättre humör. Jag har haft hundarna i många år, men jag har faktiskt inte fått tillfälle att presentera hundarna för mina kollegor ännu. Vi får se till att göra det inom kort så de får hälsa på varandra!

Emelie Grändevall